Veilig op Weg!
Blijf uit de dode hoek

Werkzaamheden

Strategie, art direction, design, social media

Start

september 2015

Lancering

Lopend

01.-

Introductie

Optimalisatie verkeersveiligheid voor kinderen op de fiets door 360°-marketing

Met duizenden kinderen die dagelijks naar school fietsen, is de verkeersveiligheid van het grootste belang. Het bewustzijn van de gevaren in het verkeer, met name de dode hoeken bij grote voertuigen, is essentieel voor hun veiligheid. TLN's verkeersles Veilig op weg! Blijf uit de dode hoek is al een succes, maar hoe kunnen we nog meer leerlingen uit groep 7 en 8 bereiken en betrekken?

Oplossing: 360° Marketingaanpak:
Samen met TLN hebben we een innovatieve 360° marketingstrategie ontwikkeld om de verkeersveiligheid van kinderen op de fiets te vergroten. Deze aanpak omvatte een diverse mix van communicatiekanalen en content, die gezamenlijk een krachtige en onvergetelijke boodschap verspreidden.

02.-

Doel

1. Vrachtwagen - Rijdend Bewustzijn
We creëerden een opvallende vrachtwagen, inclusief truck en trailer, die fungeerde als bewegend billboard. Deze mobiele boodschapper trok direct de aandacht op de weg en diende als gespreksstarter over verkeersveiligheid.

2. Impactvolle Aanhangerverhalen
De aanhanger transformeerden we tot een canvas voor visuele verhalen. We gebruikten dit medium om pakkende verhalen te vertellen over de gevaren van dode hoeken bij grote voertuigen. Deze aangrijpende visuals waren niet alleen informatief, maar inspireerden ook tot voorzichtigheid.

3. Interactieve Lesfilm
Een meeslepende lesfilm, ontworpen om kinderen te betrekken en te leren, werd gecreëerd. Het visuele element maakte complexe concepten begrijpelijk en maakte de boodschap blijvend relevant.

4. Sociale Media Betrokkenheid
We integreerden sociale media als een cruciaal communicatiekanaal. Door middel van korte, informatieve video's, educatieve tips en inspirerende verhalen, creëerden we een betrokken online gemeenschap.

5. Informatieve Website
Onze website fungeerde als centraal informatieplatform. Hier vonden ouders en leraren aanvullende bronnen, zoals downloadbare materialen en praktische adviezen, om het verkeersbewustzijn van hun kinderen te vergroten.

03.-

Sociale media

Resultaten
Dankzij de gezamenlijke inspanningen en doordachte strategie werden duizenden leerlingen in groep 7 en 8 bereikt met de boodschap van verkeersveiligheid. De unieke 360° marketingaanpak zorgde voor een diepe verankering van het bewustzijn van dode hoeken bij kinderen en hun ouders. Zo creëerden we niet alleen bewustzijn, maar ook gedragsverandering, wat resulteerde in een veiliger verkeersomgeving voor kinderen.

04.-

Website

Conclusie
Door onze 360° marketingstrategie toe te passen, hebben we bewezen dat marketing een krachtig instrument kan zijn voor sociale verandering. Samen met TLN hebben we niet alleen kinderen bewust gemaakt van verkeersveiligheid, maar hebben we ook een duurzame impact gecreëerd. Dit project toont aan dat innovatieve marketingstrategieën kunnen bijdragen aan een veiligere en betere toekomst voor de jongere generaties.

Ben jij klaar om het verschil te maken?

Zo ja, dan horen we graag van je.

NEEM CONTACT MET ONS OP