Senior Consultant

mr. Ghuislaine Janzen

Door mijn rechtenstudie in Groningen heb ik een academische achtergrond en een analytische geest. Mijn kracht is het vertalen van moeilijke processen naar een verhaal dat iedereen begrijpt. Mijn werkzaamheden bestaan uit het geven van creatief advies aan klanten om hun boodschap te vertellen en hun doelgroep te bereiken en te activeren. Hoe vertelt de klant zijn verhaal, op welke manier en wat is de boodschap. Om een beeld te geven van wat ik doe licht een casus uit.

Casus: Financiering Huisartsenpraktijken Klant: Zilveren Kruis

Vraag aan GivingBrandsEnergy
Maak een campagne die laat zien dat er vanaf 2022 door Zilveren Kruis een andere financieringsmethode voor de praktijkondersteuner in de huisartspraktijk is. Maak duidelijk dat dit geen bezuiniging is, maar alleen een andere systematiek. Laat zien dat Zilveren Kruis juist miljoenen extra euro’s investeert in de huisartsenzorg (én de praktijkondersteuner), omdat ze zoveel belang hechten aan hun belangrijke rol in de zorg.

Wat is nieuwe financieringsmethode:
De nieuwe financieringsmethode zorgt ervoor dat Zilveren Kruis de huisartsenpraktijk ondersteunt en dat ze meer geld krijgen.

Doel
Huisartsen mee krijgen in de nieuwe manier van financieren. Ze laten inzien dat het een verbetering is en geen achteruitgang.

Proces
Het begint met intern brainstormen. Hoe bereiken we de doelgroep? En hoe worden ze geactiveerd? Wij kiezen voor een infographic. Met een infographic kan complexe informatie visueel worden weergegeven. Het kan een proces bevatten, maar ook een ontwikkeling of een complexe boodschap of een combinatie hiervan. Een infographic verbeeldt wat je moeilijk in tekst kunt vatten. Op deze manier kan je mensen makkelijker meenemen/overtuigen.

De boodschap van Zilveren Kruis is in dit geval een gecompliceerd verhaal. Wat het extra gecompliceerd maakt is dat zij zelf midden in het proces zitten. Ik kijk er naar als buitenstaander. Verder denk ik out of the box. Ik breng de boodschap eerst terug tot de kern van de zaak.

Hoe begin ik met deze infographic? Welke stappen zijn er?
Stap 1. Ik begin met het inventariseren wat de vraag van de klant is. Welke boodschap willen ze vertellen?
Stap 2. Vervolgens breng ik de boodschap terug tot de kern van de zaak;
Stap 3. Dan krijg ik feedback van de klant;
Stap 4: Vervolgens ga ik de de boodschap van de klant opsplitsen in verschillende basiselementen;
Stap 4a. Deze elementen gebruik ik als bouwstenen;
Stap 4b. Met deze bouwstenen bouw ik samen met de studio eerst het fundament;
Stap 4c. Als het fundament eenmaal staat dan ontwikkelen we nieuwe elementen waarvan we hebben kunnen zien dat we die nodig hebben door het plaatsten van het fundament;
Stap 4d. Door deze nieuwe bouwstenen te plaatsen op het fundament bouwen we de eerste etage. Die gaan we vervolgens inrichten met bouwstenen/elementen. De noodzaak van deze bouwstenen/elementen hebben we gezien doordat we bezig waren met het bouwen van de eerste etage.
Stap 4e. Zo kom ik op de tweede etage uit.
Stap 5. Voor Zilveren Kruis hebben we uiteindelijk 6 etages gebouwd.
Stap 6: Met behulp van de ontwikkelde elementen/bouwstenen heeft GivingBrandsEnergy het verhaal van Zilveren Kruis vertelt.

Het is een wederkerig proces. Doordat ik de boodschap visualiseer wordt het steeds duidelijker hoe ik de boodschap verder moet visualiseren. Dus om een gevisualiseerde boodschap te krijgen moet ik zelf ook steeds meer visualiseren om te snappen hoe het gevisualiseerde verhaal verteld kan worden. Dit is wat ik ook altijd erg leuk vindt om te doen. Samen met de studio heb ik deze infographic tot stand gebracht.

Resultaat:
Na grondig onderzoek van de veranderingen en veelvuldig contact met de verschillende stakeholders van het Zilveren Kruis heeft de infographic die we gemaakt hebben als resultaat dat het kort geding door de huisartsen is afgeblazen en EenVandaag besloot af te zien van uitzending. En het belangrijkste was dat de huisartsen uiteindelijk inzagen dat het een positief iets was en niet negatief. We hebben de huisartsen kunnen overtuigen Zilveren Kruis was zeer content. Competenties: creatief, analytisch, communicatief vaardig en voorstellingsvermogen

Voorheen werkte ik bij Manpower waar mijn professionele expertise tweeledig was: rekrutering en advies. Ik werkte voor Aegon, Mattel, Monsanto, Enel, RBS, Le Creuset en Jimmy Choo. Ook adviseerde ik klanten als AEGON en PostNL op het gebied van personeelszaken. Mijn Franse en Zweedse roots, maken dat ik me thuis voel in een internationale omgeving. Ook heb ik hierdoor geleerd vanuit verschillende invalshoeken zaken te benaderen. Out-of-the box denken, is voor mij een tweede natuur.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel me voor een gratis creatieve brainstorm. Ik hoop je snel te spreken.

mr. Ghuislaine Janzen
Senior consultant
E-mail: ghuislaine.janzen@givingbrandsenergy.com
Mobiel: 06 50 52 88 47

Ben jij klaar om het verschil te maken?

Zo ja, dan horen we graag van je.

NEEM CONACT MET ONS OP