5 juli 2023

AI geeft nieuwe dimensie aan campagne van oorlogsroman

De oorlogsroman ‘Passchendaele - Operatie Rode Modder’ van Michiel Janzen wordt ondersteund door AI-generated images

Met Chat GPT kon al tekst worden gegenereerd, met Midjourney is het nu ook mogelijk om origineel beeld te ontwikkelen. Met behulp van Discord Bots-opdrachten worden geheel nieuwe beelden gecreëerd. Zo kan voor de oorlogsroman ‘Passchendaele - operatie Rode Modder’ niet eerder bestaand beeld van de strijd aan het westfront in WO1 worden ontwikkeld.

De campagne van de oorlogsroman Passchendaele komt tot leven door de toevoeging van door AI gecreëerde beelden. Hierdoor wordt geschiedenis op een visuele en boeiende manier overgebracht. De integratie van het boek met AI geeft de campagne van de oorlogsroman Passchendaele een geheel nieuwe dimensie. Met AI kan een groep worden bereikt die in principe niet leest, maar die door de visuele promotiecampagne wordt overgehaald om toch het boek open te slaan.

Ik ben enorm enthousiast over de mogelijkheden die het biedt om het verhaal van Passchendaele op een meeslepende manier tot leven te laten komen, zegt auteur Michiel Janzen. Door de strijd in het oosten van Oekraïne is het thema oorlog belangrijker dan ooit. De vergelijking tussen de strijd om de Donbas-regio en Passchendaele in 1917, geeft de lezer een uniek inzicht in de parallellen tussen heden en verleden.

AI is een gamechanger voor deze campagne, aldus Fritiof Eriksson, Creative Director bij GivingBrandsEnergy. Tot voor kort moesten we o.a. stockmateriaal gebruiken of beelden bewerken. Alle foto's voor deze campagne zijn met AI gecreëerd. Het is origineel beeld, deze foto's zijn uniek omdat ze niet eerder bestonden. Met AI gaat er letterlijk een nieuwe wereld open. Door AI zijn onze ideeën nu grenzenloos uitvoerbaar, waardoor we de geschiedenis kunnen doorgeven aan een breder publiek.

Over de auteur

Michiel Janzen maakte zijn debuut met het managementboek 'Denken als een Generaal' in 2012, uitgegeven bij uitgeverij Haystack. In dit boek trekt hij praktische lessen uit militair-strategische operaties. Daarna heeft hij vier alternate-historie thrillers gepubliceerd bij uitgeverij Lannoo, die dicht tegen de werkelijkheid aanschuren. Deze trilogie omvat 'Hitlers geheime Ardennen Commando' (2019), 'De Jacht op de Führer' (2020) en 'Het Vierde Rijk' (2021). Met 'Passchendaele - Operatie Rode Modder' voegt hij nu een historische oorlogsroman toe aan zijn oeuvre.