Gemeente Zoetermeer

Sociale campagne Enjoy Life!

0
Infographic
0
Avatars
0
Themakaarten
1 %
Bekendheid in de wijk

Gevestigd als wijkpost in Oosterheem functioneert Enjoy Life als een buurthuis waar bewoners langs kunnen komen voor workshops en advies door/van verschillende experts. 

Enjoy Life is een sociaal-maatschappelijk project van de gemeente Zoetermeer.

De campagne stimuleert bewoners van deze wijk om zelf initiatief te nemen en een antwoord en/of oplossing te zoeken voor hun vraagstuk en/of probleem, met begeleiding en hulp van de gemeente. Burgers worden aangezet om zelfstandig contact te zoeken met Enjoy Life of met een van haar partners.

Wijkregisseur van Oosterheem,
Susanne van Veen aan het woord.

Enjoy Life brengt mensen in beweging om hulp te vragen, voordat het misgaat.

  • Zo was er een bewoner die de themakaart financiën kwam halen voor haar vriendin. Een dag later komt deze vriendin zelf langs, en geeft aan geen schulden te hebben maar niet goed meer rond te kunnen komen. Ze vraagt hulp voor het misgaat. Zij kon direct aansluiten bij de training ‘Omgaan met geld’ die door Stichting Piëzo op de locatie werd georganiseerd.
  • Een bewoner had een advertentie van Enjoy Life gezien op Facebook en is daardoor naar de wijkpost Oosterheem gegaan met vragen over activiteiten en hulp bij administratie.

Enjoy Life maakt inzichtelijk welke problematiek er speelt.

  • Door de advertenties op Facebook en in de regionale bladen bereikt Enjoy Life ook bewoners uit andere wijken die hulp nodig hebben.

Enjoy Life zorgt voor directe lijnen met hulpverleners.

  • Dit maakt het voor partners van Enjoy Life makkelijker om hulp aan te bieden aan hun cliënten die het moeilijk dreigen te hebben.

Enjoy Life is laagdrempelig.

  • De avatars van wijkpartners die bij Enjoy Life betrokken zijn, zorgt ervoor dat veel mensen gelijk de hulpverleners en anderen in kwestie herkennen en makkelijker hulp vragen.

Buurtbewoners worden geactiveerd om zich actief in te zetten voor de buurt.

  • Betrokken buurtbewoners komen op de wijkpost met de vraag wat zij voor de buurt kunnen betekenen.

Werken voor de mens. Het soort opdracht dat zich niet alleen uitbetaalt in de vorm van geld of een uitbreiding is voor je klantenportfolio. Werken voor het sociaal domein geeft namelijk ook een ander soort beloning: voldoening.

Voldoening? Zeker! Een flink salaris en voordelige arbeidsvoorwaarden zijn altijd mooi meegenomen. Voldoening geeft echter het soort motivatie waardoor je na een aantal jaren nog steeds met plezier aan die ene opdracht werkt. Zo ook ons bureau, GivingBrandsEnergy. 

Wij maken de vertaalslag van onze ervaring in de commerciële sector naar het sociaal-domein. Het resultaat? Effectieve campagnes met oog voor mens en maatschappij.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email

Meer weten? Ghuislaine kan je er meer over vertellen.