CASE: CAMPAGNE VEILIG OP WEG!

Hoe laten we onze kinderen bewust nadenken over hoe ze gevaren op de weg kunnen voorkomen? Dat doet Transport en Logistiek Nederland in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. Het schoolproject ‘Veilig Op Weg!’ leert de Nederlandse kinderen over de gevaren van de dode hoek bij vrachtauto’s, bussen en landbouwvoertuigen. De verkeersles is al tientallen jaren een begrip in groep 7 en 8 op de basisschool.


DE TAAK VAN GIVINGBRANDSENERGY

Het lesmateriaal was flink verouderd. Ons team mocht een nieuwe, creatieve restyling geven aan het lesmateriaal die bij de doelgroep (groep 7 en 8) moest aanslaan. Tegelijkertijd was het belangrijk dat leraren er makkelijk mee konden werken.


 

ONZE INVULLING

We hebben een kartonnen stad gecreeërd die de interesse van de leerlingen wekt. De vrolijke, speelse uitstraling trekt de aandacht van de kinderen naar het lesmateriaal toe. Het digitale lesmateriaal bestaat uit explainer video’s over verschillende verkeerssituaties. Het karton maakt de uitleg speels en simpel, waardoor het voor de kinderen eenvoudig te begrijpen is. Elindo Avastia heeft de voice over ingesproken en is presentator in de praktijkvideo over de dode hoek. Door zijn TV-rollen in jeugdprogramma’s als Ghost Rockers en Vrijland is hij een bekende persoonlijkheid bij de kinderen.


RESPONSE

Leraren werken er met veel plezier mee en ouders worden er vrolijk van. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de leerlingen. Zij zijn laaiend enthousiast en vinden het erg leerzaam. Missie geslaagd!


IN DE PERS

Item Jeugdjournaal

Trailer Veilig Op Weg!

De making off


CONTACTPERSOON

Fritiof Eriksson, fritiof@gbe.nl