CASE: GEMEENTE ZOETERMEER

Behulpzaam, duidelijk en transparant. Dat is gemeente Zoetermeer. Al meer dan tien jaar werken we met veel plezier samen aan uiteenlopende campagnes en promotionele acties van de gemeente. De kers op de taart is de restyling van de gemeentelijke huisstijl in 2012.


DE TAAK VAN GIVINGBRANDSENERGY

In 2011 was de huisstijl van de gemeente toe aan een nieuw ontwerp. Wij stelden voor om het bestaande design te upgraden. Financiëel was dit aantrekkelijker en voor de bewoners van de gemeente zou het nog herkenbaar genoeg blijven.ONZE INVULLING

Het logo hebben we gestyleerd naar het huidige ontwerp. Op het aanscherpen van enkele details na, is het oorspronkelijke design met de bloem hetzelfde gebleven. In het oude ontwerp werden twee kleuren gebruikt: blauw en geel. Om eenzelfde beeld te behouden, wordt bij het nieuwe gemeentelogo enkel de kleur blauw gebruikt.


In de vertaling naar de nieuwe huisstijl hebben we beide kleuren wel opnieuw een plek gegeven in verschillende ontwerpen van de communicatiemiddelen. Als basis voor alle communicatie- en correspondentie middelen hebben we een nieuw stramien ontworpen en opgebouwd, gebaseerd op de gulden snede.


RESPONSE

De richtlijnen en het stramien zijn opgenomen in een nieuw huisstijlhandboek waarbij alle regels worden toegelicht. Deze hebben we samen met het up-to-date logo gepresenteerd in de raadszaal van het Stadhuis. De gemeente was laaiend enthousiast en heeft de huisstijl 2.0 met open armen ontvangen.


CONTACTPERSOON

Fritiof Eriksson, fritiof@gbe.nl