Loading
Telefoon:
+31 (0)10 30 70 319
Bezoekadres:
Bovendijk 132, 3045 PC Rotterdam
Postadres:
Postbus 37021, 3005 LA Rotterdam
Case: Transport en Logistiek Nederland

Veilig op Weg! Les over de dode hoek bij grote voertuigen.

Campagne Veilig op Weg!

We staan er vaak niet bij stil hoeveel een vrachtautochauffeur nu eigenlijk wel en niet ziet. Vooral jonge kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer en kunnen het risico van de dode hoek moeilijk inschatten. De basisschoolles Veilig op Weg leert hen om veilig uit die gevarenzone te blijven en verstandig op verkeerssituaties in te spelen. Het afgelopen jaar hebben wij Veilig op Weg in een nieuw jasje gestoken. Benieuwd hoe wij dit hebben gedaan?

Terug de schoolbanken in

Het project begon bij een uitgebreid vooronderzoek. We bezochten klassen en spraken kinderen over hun (digitale) leven buiten school. Kenden ze Instagram? Kijken ze wel eens naar een YouTube Video? En het antwoord is JA. Sterker nog: ze zitten veel online. Snapchat, Instagram, TikTok en YouTube vormen al een groot deel van hun wereld. Hier zijn wij mee aan de slag gegaan.

Vloggenderwijs leren

In het nieuwe lesmateriaal van Veilig op Weg spelen twee jonge vloggers (Firy en Milo) de hoofdrol, samen met vrachtautochauffeur Corina. Firy & Milo ontdekken in de lesfilm alles over de dode hoek waarbij Corina hen – en de leerlingen in de klas – tips & tricks geeft om veilig achter de vrachtauto te fietsen. De leerlingen testen met een quiz wat ze moeten doen in real life situaties. Daarna ervaren ze buiten de praktijk bij de vrachtauto.

Eerst klassikaal, daarna online

En waar de les op school begint, gaat de pret online verder. Kinderen – en ook ouders, leerkrachten… iedereen eigenlijk – kunnen Veilig op Weg nu volgen op Instagram, YouTube en Facebook. Op de social media kanalen hebben we Veilig op Weg getransformeerd tot een online education community. Met verkeersweetjes, vlogs van Firy & Milo en winacties maken we veiligheid in het verkeer ook buiten de klas leuk.

Insights
Veilig op Weg
0 +
Leerlingen groep 7 & 8
0 +
Volgers Facebook
0 +
Volgers Instagram
0 +
Bereik social media
Content social media kanalen

GivingBrandsEnergy produceert content voor de kanalen van Veilig op Weg op doorlopende basis. Naast Instagram maken wij content voor de Facebookpagina, de website en het YouTube-kanaal van Veilig op Weg. Bij deze productie ligt de focus op het maken van interactieve content waarbij er wordt gecommuniceerd op een betrokken en persoonlijke manier en er rekening wordt gehouden met de belevingswereld van de doelgroep (leerlingen groep 7 & 8). We hebben immers te maken met een doelgroep die heel anders praat, leeft en ervaart dan de gemiddelde volwassene. Door deze aanpak begint het verkeersthema steeds meer te leven onder de doelgroep, neemt de interactie op het kanaal toe en stijgt het aantal volgers op sociale media dagelijks.

Interactie met doelgroep

De interactieve content van Veilig op Weg richt zich op het creëren van een actieve community rondom het thema verkeersveiligheid en het bewust maken/vergroten van de kennis van de doelgroep. Dit doen wij door afwisselende onderwerpen aan te snijden met een raakvlak op verkeersveiligheid. Ter ondersteuning van de kennisoverdracht maken wij korte animatiefilmpjes, graphics en schrijven wij pakkende copy. Ter stimulatie van de interactie op de kanalen van Veilig op Weg organiseren wij om de week een prijsvraag; een verkeersvraag met een incentive in de vorm van een cadeautje. De combinatie van passend beeld, prikkelende en actieve vraagstelling en het verloten van een beloning onder de winnaars zorgt voor veel activiteit op de kanalen. Door deze aanpak begint het thema verkeersveiligheid en de dode hoek steeds meer te leven onder de doelgroep en zijn de basisschoolkinderen steeds bewuster van de gevaren in het verkeer.

Vlogs Veilig op Weg!

Owjeej! Gaat Denzyl nou in de bak van de fiets... ?!?

Video afspelen
Website
Facebook
Instagram
YouTube
GivingBrandsEnergy Boutique Creative Agency

Tell me what you want,
what you really really want.​

Betrokkenheid en passie in daad en woord. Of je creatieven, strategen, filmmakers, vloggers, contentmakers, influencers, social media experts, animatoren, editors, designers of ondernemers zoekt; bij ons ben je aan het juiste adres?

Afspraak maken?