Loading
Telefoon:
+31 (0)70 326 89 20
Bezoekadres:
Bovendijk 132, 3045 PC Rotterdam
Postadres:
Postbus 37021, 3005 LA Rotterdam

Website Journey Den Haag

Omschrijving

Datum
18/10/2010
Bedrijf
Winkelman en Van Hessen
Diensten
Webdesign

Journey bestaat uit zeven zeecontainers die het verhaal van Elena vertellen, slachtoffer van mensenhandel. De containers symboliseren de zeven stadia die een slachtoffer van mensenhandel doorloopt; in dit geval een slachtoffer van seksuele slavernij. Journey brengt creativiteit en overlevingsdrang bij elkaar. Het laat zien en voelen hoe het is om uitgebuit te worden als slavin. 

 

“Ik ga naar het buitenland, ik ga geld verdienen. Het was een droom… ik vond het geweldig.”

• 1 vrouw vertelt haar verhaal over mensenhandel.
• 7 scheepscontainers. 7 stadia. 7 artiesten.
• 4 steden tot nu toe: Londen, Wenen, New York, Madrid.
• 30.000 bezoekers. 8.000 handtekeningen.
• 270.000 slachtoffers van mensenhandel in Europa.
• 12,3 miljoen slachtoffers van mensenhandel wereldwijd.
• 7 miljoen euro wordt wereldwijd aan mensenhandel verdiend.

 

Mensenhandel is grenzeloze misdaad. Mensenhandel is moderne slavernij en komt in Nederland niet alleen voor in de seksindustrie (prostitutie). Ook in andere sectoren komt uitbuiting voor: in de horeca, schoonmaakbranche, land- en tuinbouw, massagesalons, huishoudelijk werk, drugscriminaliteit en bouw. Journey is er om mensen bewust te maken dat mensenhandel realiteit is en hen aan te zetten er iets tegen te doen.

 

De boodschap van Journey wordt wereldwijd gedragen. De eerste editie van de tentoonstelling vond plaats in Londen in 2007, met als doel mensen ervan bewust te maken dat mensenhandel realiteit is en hen aanzetten er iets tegen te doen. Drie jaar en vier wereldsteden verder doet Journey nu Den Haag aan, de internationale stad van vrede en recht. 

 

Journey is een initiatief van de Helen Bamber Foundation en wordt gesteund door de overheid (Nationaal Rapporteur Mensenhandel)  en de gemeente Den Haag. Journey Den Haag wordt op donderdag 14 oktober 2010 om 15:00 uur officieel geopend door burgemeester Jozias van Aartsen. Bij de opening is naast Helen Bamber ook actrice en mensenrechtenactiviste Emma Thompson aanwezig.

 

GivingBrandsEnergy heeft de website ontworpen en gebouwd in opdracht van adviesbureau Winkelman en Van Hessen. Fritiof Eriksson van GivingBrandsEnergy vertelt: “Bij aanvang van het ontwerpproces was ons duidelijk dat dit een aangrijpend onderwerp is. We hebben daarom een ruwe achtergrond gebruikt en alle opsmuk weggelaten. De website oogt rauw, precies zoals de expositie.” De films op de website zijn gerealiseerd door het engelse bureau Quiet Storm. Bezoek tussen 14 en 24 oktober 2010 de (gratis) tentoonstelling Journey op het Plein in Den Haag.

GivingBrandsEnergy Boutique Creative Agency

Tell me what you want,
what you really really want.​

Betrokkenheid en passie in daad en woord. Of je creatieven, strategen, filmmakers, vloggers, contentmakers, influencers, social media experts, animatoren, editors, designers of ondernemers zoekt; bij ons ben je aan het juiste adres?

Afspraak maken?