Loading
Telefoon:
+31 (0)70 326 89 20
Bezoekadres:
Bovendijk 132, 3045 PC Rotterdam
Postadres:
Postbus 37021, 3005 LA Rotterdam

Stap er niet naast, stap veilig

Omschrijving

Datum
21/09/2005
Bedrijf
Gemeente Zoetermeer
Diensten
Strategy, illustration and graphic design

Een swingende dame om de jeugd te weerhouden van overlast en alcoholmisbruik. De gemeente Zoetermeer spreekt vanaf 18 september 2005 de uitgaande jeugd aan op de plaats delict. Trendy t-shirts voor barpersoneel, posters, spandoeken en bierviltjes verhogen de attentiewaarde. ‘Stap er niet naast, stap veilig’, is de slogan van de campagne die tijdens een prijsvraag door de jeugd zelf is bedacht. Twee maanden lang worden jongeren erop gewezen dat overlast niet wordt getolereerd en je veilig kan uitgaan in Zoetermeer. De eigen verantwoordelijkheid is daarbij niet vergeten en maakt onderdeel uit van de campagne. Een campagne voor en door jongeren, waarbij ze elkaar zelf aanspreken op wangedrag; dat is de opdracht aan GivingBrandsEnergy.


De gemeente, politie, jeugdorganisaties en ondernemers van de nachthoreca in Zoetermeer willen een veilig uitgaansklimaat creëren voor jongeren uit Zoetermeer en uit de regio. Zoals vele steden in Nederland heeft de gemeente Zoetermeer te maken met uitgaansoverlast. Regelmatig wordt er een spoor van vernielingen achtergelaten op de ‘loop- en slooproutes’. Behalve het slopen van wegmeubilair en wildplassen is er sprake van geluidsoverlast en openbare dronkenschap. Zoetermeer heeft besloten om dit probleem aan te pakken en voert de komende maanden een bewustwordingscampagne voor en door stappende jongeren.


Vanwege de originele aanpak en de goede ideeën krijgt GivingBrandsEnergy de opdracht toegewezen. Het resultaat is een opvallende en spetterende serie die direct de aandacht trekt. Een frisse dansende dame siert de t-shirts van het barpersoneel, de posters die overal hangen en ook de grote spandoeken op straat. De bijpassende slogan ‘Stap er niet naast, stap veilig’ is bedacht door de 18-jarige Frank Bezoen, die hiermee de uitgeschreven prijsvraag won. De kreet staat achterop de t-shirts, de spandoeken en de duizenden bierviltjes die in een groot aantal uitgaansgelegenheden zijn verspreid. De viltjes vormen een serie van vijf overtredingen die uitgebeeld zijn in een cartoonachtig verbodsbord. Tijdens de campagneweken wordt er door politie extra gehandhaafd en rijdt er een gratis “Veilig Stappen bus” om de jongeren veilig thuis te brengen.

GivingBrandsEnergy Boutique Creative Agency

Tell me what you want,
what you really really want.​

Betrokkenheid en passie in daad en woord. Of je creatieven, strategen, filmmakers, vloggers, contentmakers, influencers, social media experts, animatoren, editors, designers of ondernemers zoekt; bij ons ben je aan het juiste adres?

Afspraak maken?