Loading
Telefoon:
+31 (0)10 30 70 319
Bezoekadres:
Bovendijk 132, 3045 PC Rotterdam
Postadres:
Postbus 37021, 3005 LA Rotterdam

Schöne scoort met afvalcontainer

Omschrijving

Datum
19/06/2007
Bedrijf
Schöne Edelmetaal
Diensten
Strategy, copywriting, photography and graphic design

Een slimme mailing kan héél effectief zijn! Dat bewees Schöne Edelmetaal onlangs met de recyclingcontainer. In februari verstuurde Schöne 1.000 dozen met daarin een container en een begeleidende brief. Sindsdien hebben al 25 nieuwe klanten een volle container geretourneerd. En dit aantal blijft stijgen. Hoe een simpel idee veel nieuwe klanten opleverde.

Schöne Edelmetaal bestaat sinds 1739 en is daarmee één van de oudste ondernemingen van ons land. Schöne kent verschillende business units waaronder Recycling. Het terugwinnen van edelmetalen is een vak apart. Een van de doelgroepen van Schöne is goudsmeden. Een goudsmid krijgt tijdens het verwerkingsproces altijd te maken met restafval in de vorm van vijlsel of lavuur (schuurpapier). Het doel is om hun restafval te vergaren en dit te verwerken. De goudsmid kan daarna kiezen voor drie mogelijkheden; verkopen aan Schöne, terugleveren in de vorm van halffabrikaten of het gewicht bij laten schrijven op een gewichtsrekening.


Een ontwerp met passie

Schöne riep wederom de hulp in GivingBrandsEnergy om het geheel er verzorgd uit te laten zien. De tekst van de brief werd geschreven door Ellen Croese, met wie GivingBrandsEnergy veel samenwerkt. Behalve deze begeleidende brief, was er een materiaalbon en een kaartje met uitleg over de verzendwijze bijgesloten. De container was een kunststof witte voorraadbus met deksel. GivingBrandsEnergy ontwierp de stickers voor de container en deksel. De stickers dienden een wervend karakter te hebben en toch stijlvol te zijn. Het ontwerp is gebaseerd op de nieuwe lijn die GivingBrandsEnergy voor Schöne ontwierp in 2005. Er is toen gekozen voor de kleurstelling donkerrood en goud, een combinatie die een bepaalde waarde en traditie vertegenwoordigt. De slogan ‘De Passie van Schöne’ werd nu ook weer op de container geplaatst. Container en brieven werden in een kleine kartonnen doos naar de goudsmeden in Nederland en Vlaanderen verstuurd. De rest ging vanzelf. Er volgden vele positieve reacties. Al snel reageerden de eerste klanten. Schöne liet elke volle container op halen door TNT Post. Een goudsmid kan gewoon sparen terwijl hij/zij aan het werk is. Het kostbare werkafval kan nu letterlijk verzilverd worden. 


Totaalplaatje

Een goed idee wordt versterkt door de gehele presentatie en uitvoering. GivingBrandsEnergy weet hoe een ontwerp optimaal tot zijn recht komt. Wij denken na over de communicatievorm en passen de vormgeving hierop aan. DM werkt. Dat blijkt wel uit deze case. Maar daarvoor moet je wel zorgen dat het hele plaatje klopt.


Mirte Haalboom van Mirte edelsmederij is een van de klanten van Schöne Edelmetaal. In haar strak gestylde atelier annex winkel maakt zij de mooiste sieraden. Ook zij is enthousiast over de container van Schöne Edelmetaal. “Handig om restafval in te verzamelen. Ideaal van formaat en leuk van uiterlijk”.

GivingBrandsEnergy Boutique Creative Agency

Tell me what you want,
what you really really want.​

Betrokkenheid en passie in daad en woord. Of je creatieven, strategen, filmmakers, vloggers, contentmakers, influencers, social media experts, animatoren, editors, designers of ondernemers zoekt; bij ons ben je aan het juiste adres?

Afspraak maken?