Loading
Telefoon:
+31 (0)10 30 70 319
Bezoekadres:
Bovendijk 132, 3045 PC Rotterdam
Postadres:
Postbus 37021, 3005 LA Rotterdam

Corporate branding La Mer

Omschrijving

Datum
30/06/2014
Bedrijf
Runsdijk Beheer B.V.
Diensten
Corporate branding

Begin 2014 zijn we benaderd door Henri Grevers, die ons graag wilde inschakelen voor de ontwikkeling van een communicatiepakket. Dit pakket diende ter promotie van een kantoorgebouw (voorheen genaamd Martinez), onderdeel van een kantorencomplex in Almere-stad. Het gebouw heeft een oppervlakte van 22.000 m2. Sinds een paar jaar staat het kantoorgebouw leeg. Ons rustte de taak om met het ontwikkelde communicatiepakket potentiele nieuwe huurders aan te trekken en te verwelkomen!

Plan van aanpak

Het communicatiepakket hebben we in een aantal fases opgedeeld:

1. Ontwikkeling van een nieuwe naam: La Mer

2. Het ontwerpen en uitwerken van het logo

3. Ontwikkeling van de corporate brochure

4. Het maken van de promotiefilm

Naam en logo

Allereerst hebben we de naam La Mer vastgelegd voor het kantoorgebouw. De naam past bij de ‘parel onder de kantoorgebouwen’ en is een anagram van Almere. Aan de hand van de vastgelegde naam zijn we aan de slag gegaan met het ontwerpen van het logo. Na een aantal verschillende voorstellen is unaniem voor het huidige logo gekozen. Het uitgangspunt van het ontwerp was als volgt: Modern en stijlvol. Passend bij de uitstraling van het gebouw. Het kleurgebruik bestaat uit zwart, wit, grijs en donkerblauw. Simpel en strak. 

Brochure

De brochure is ontworpen met hetzelfde uitgangspunt. Veel ruimte in het boekwerk is gebruikt om het gebouw te laten zien. Fotografie, artist impressions en plattegronden geven de lezer een uitgebreid beeld van de mogelijkheden en uitstraling die het gebouw biedt. De pagina’s zijn ingedeeld in verschillende vlakken. Vlakken bestemd voor beeld, welke altijd het grootste vlak beslaat. Daarnaast is de overige ruimte ingedeeld voor tekst en witruimte. De verhoudingen tussen beeld, tekst en wit zijn op elke pagina gelijk gehouden. Het beeld is namelijk leidend en de tekst dient ter verdieping en verrijking. Ook is er in de brochure aandacht besteed aan de technische aspecten van La Mer. Denk hierbij aan onderwerpen als klimaatbeheer en verlichting. De artist impressions zijn gemaakt door ZZDP architecten.

Promotiefilm

Mensen zijn visueel ingesteld. Bewegend beeld spreekt ook nog eens meer aan dan tekst en fotografie alleen. Ons doel voor de promotiefilm was om mensen enthousiast te maken over het gebouw. Bij het zien van de promotiefilm willen we dat mensen gelijk een afspraak maken om het gebouw te komen bezichtigen. Om zichzelf al in het gebouw te visualiseren, werkend op toplocatie. De film is opgenomen door middel van een Drone, verzorgd en gemonteerd door Your World 3D Solutions. De film kun je hier bekijken.

GivingBrandsEnergy Boutique Creative Agency

Tell me what you want,
what you really really want.​

Betrokkenheid en passie in daad en woord. Of je creatieven, strategen, filmmakers, vloggers, contentmakers, influencers, social media experts, animatoren, editors, designers of ondernemers zoekt; bij ons ben je aan het juiste adres?

Afspraak maken?