Loading
Telefoon:
+31 (0)10 30 70 319
Bezoekadres:
Bovendijk 132, 3045 PC Rotterdam
Postadres:
Postbus 37021, 3005 LA Rotterdam

Brochures Rijkswaterstaat

Omschrijving

Datum
30/05/2004
Bedrijf
Rijkswaterstaat
Diensten
Graphic design

Startnotitie Westrandweg

De Westrandweg verbind de A5 met de A10. Zoals de naam al aangeeft moet deze westelijke verbinding om Amsterdam de verkeersdruk op knooppunt Badhoevedorp verlichten. De startnotitie is een eerste rapport dat wordt uitgegeven op weg naar een besluitvoering voor dit nieuwe traject. 


GBE besluit een eigen koers te varen binnen de randvoorwaarden van Rijkswaterstaat. In plaats van verschillende foto’s over elkaar te leggen, maken we gebruik van close-up fotografie. We willen ook geen auto’s en andere weggebruikers in beeld brengen. Het gaat gewoon om een nieuwe weg. Dus tonen we alleen asfalt en wegmeubilair. Het resultaat is een sober maar fraai rapport dat bij Rijkswaterstaat in goede aarde valt.  


OTB Coentunnel

De Coentunnel is al jarenlang een berucht fileknelpunt. De beslissing om een tweede Coentunnel te bouwen is al genomen. Het ontwerp tracébesluit (OTB) voor de capaciteitsuitbreiding van de Coentunnel informeert alle directe omwonenden over de gevolgen van een extra tunnel. Er moeten diverse informatiemappen worden uitgebracht, zowel voor alle omwonenden als voor de inspraakpunten.


GBE heeft ervoor gekozen om ringbanden te laten bedrukken. Er verschijnen drie exemplaren: het OTB, de kaarten en de bijlagen. De keuze voor ringbanden heeft als voordeel dat ze de leesbaarheid vergemakkelijken, rechtop kunnen worden weggezet en een langere levensduur hebben. De omwonenden ontvangen een beknopt ingebonden exemplaar. De vormgeving is sober maar duidelijk. Een stijl die Rijkswaterstaat goed bevalt.


MER Zuidas

Rijkswaterstaat Noord Holland wil met de Milieu Effect Rapportage (MER) aangeven wat de gevolgen van de Zuidas verbinding voor de aangrenzende omgeving zijn. De deadline voor realisatie van dit rapport is erg kort. Dus GBE levert snel een mooi rapport op. 


Door gebruik te maken van foto’s die de route van de Zuidas uitbeelden ontstaat er een kleurrijk rapport. Vanwege de tijdsdruk en het beperkte aantal (200 stuks) wordt de MER wordt digitaal gedrukt.

GivingBrandsEnergy Boutique Creative Agency

Tell me what you want,
what you really really want.​

Betrokkenheid en passie in daad en woord. Of je creatieven, strategen, filmmakers, vloggers, contentmakers, influencers, social media experts, animatoren, editors, designers of ondernemers zoekt; bij ons ben je aan het juiste adres?

Afspraak maken?