Ons bureau werkt het hele jaar door aan verschillende projecten, groot en klein. En elk project vereist weer een andere combinatie van disciplines en vaardigheden om een tevreden opdrachtgever over te houden aan het einde van de rit. Daar komt zeker ook een stukje verandering en aanpassingsvermogen bij kijken. Voor ons betekende dat: een grotere vraag naar online inzetbare producten en animatie en een hoop inlevingsvermogen in de leefwereld van het basisschoolkind. We blikken terug. 

Ingenico Epayments is bekend van wereldwijde online-betaalmogelijkheden. zeker binnen de bedrijfswereld is dit een naam die je vast wel eens voorbij zag komen. Deze multinational zette de vraag uit bij ons bureau voor een online- en social media campagne met een eenduidige- en behapbare propositie. Aan de hand van visuals en teasers creëerde GivingBrandsEnergy een online campagne die zich toespitst op communicatie via LinkedIn. 

Het afgelopen jaar zagen wij een toename in het aantal verzoeken voor Infographics en andere visuals. Waarom? Omdat een infographic op een laagdrempelige manier complexe informatie kan overbrengen en tegelijkertijd een speels uiterlijk heeft. Infographics lenen zich voor veel verschillende situaties zoals sociaal-maatschappelijke projecten over participatie en publieke voorzieningen en het informeren van burgers over het sluiten van een ziekenhuis. 

Veilig op Weg is een langlopende verkeerscampagne van Transport en Logistiek Nederland – Een unieke campagne met een hele specifieke doelgroep. Helaas, verkeersongevallen (met kinderen) komen jammer genoeg nog steeds voor in Nederland. Veilig op Weg richt zich op het onderwijzen van basisschoolkinderen en streeft naar veiligheid en bewustwording in het verkeer. 

Ons werd gevraagd een nieuwe look te geven aan de verkeerscampagne die beter aansluit bij de jeugd van tegenwoordig en betrokkenheid creëert bij het thema verkeersveiligheid. Interactie was de vraag, onderzoek het antwoord. We spitsten ons toe op het gebruik van de populaire online platformen Instagram en YouTube en creëerden een nieuwe lesflilm in de vorm van een vlog. 

De belangrijkste les die wij als bureau opstaken uit dit project is dat een jonge doelgroep constant de bakens verzet. Kinderen van nu zijn ontzettend onderhevig aan nieuwe trends en willen overal aan meedoen. Je moet snel zijn om bij te blijven met een constant veranderende doelgroep; anders loop je achter.