Misschien zijn je koffiebekers op kantoor wel vervangen voor de duurzame variant van gerecycled wc-papier. En misschien is jouw werkgever wel overgestapt op groene stroom, opgewekt door hamsters in tredmolens. Sluit ook niet uit dat je maandagochtend je kantoor binnenloopt en ontdekt dat alle bureaus zijn vervangen voor statafels, waar je elke oneven dag van de week een vegaburger op een glutenvrij broodje aan eet. 

De bewustwording van werkend Nederland is een geweldige ontwikkeling. Je afzetten tegen vervuiling, verspilling en ongezonde gewoonten is louter positief. Kantoren worden hipper, de stoelen zachter, de werktijden onregelmatiger en bovenal zien we een enorme toename van groen in de werkruimte. De grens tussen tuincentrum en kantoor was nog nooit zo vaag…

Hoe zit dat dan bij ons? Is GivingBrandsEnergy een toonbeeld van bewustwording en vooruitgang op de werkvloer? Helaas, verleiding loert om de hoek. Het broodje bal van Dungelmann is gewoon te lekker, de saladebar net iets te ver. Balansdag is bij ons een jaarlijks iets, net als dierendag. Geen statafel bureau-hybride voor ons. Flexwerken? Gewoon lekker op je plek werken!

Wat maakt GivingBrandsEnergy dan wel progressief en vooruitstrevend? Onze denkwijze! Wij zijn die ene zalm die de stroming trotseert door een watertaxi te bellen. De excentriekeling. Gek is goed, ongewoon is normaal. Werken in een omgeving waar je alles kan zeggen en een creatief brein het grootste goed is. Natuurlijk gaat er weleens iets verkeerd of wijkt het plan voor de uitvoering. Maar! wie niet waagt…

Ik denk dat echte vooruitgang op de werkvloer zit in het durven kiezen voor een nieuw pad. Atypisch denken, een punt maken en de stroming trotseren. Daarom bestook ik mijn baas niet met verzoeken voor een natuurreservaat naast de printer. Ik bestook mijn baas met ideeën.