Voetbalclub Manchester City ziet haar vrouwelijke spelers al jaren toenemen en zij juichen dit toe met hun social media campagne #samegoals. Manchester City hoopt zo meer meisjes aan het voetballen te krijgen door hen op te roepen hun eigen goalvideo te sharen. Boodschap: het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Wanneer je een bal hebt, kun je voetballen. Een mooie purpose en het levert de voetbalclub veel feelgood balbezit op.

Give a girl a ball and you’ve got a football player. But give a girl a heroine and you’ll motivate her.

Shareable en laagdrempelig

Iedereen kan haar filmpje online delen. Dit maakt het voor iedereen laagdrempelig om mee te doen. De winfactor is leuk en stimuleert zeker, die bal wil ik ook wel. Maar deze voorzet mist wat mij betreft nog een goal. Manchester City kan een mooie follow-up aan deze campagne plakken. Ik geef een voorzet.

Manchester City, tik ‘m erin met een PR event

Maak een selectie van de beste video’s. Nodig deze meiden uit voor een experience day in het stadion. Laat ze zien wat ze kunnen bereiken als ze doorgaan met hun passie: profspeler bij Manchester City. Gebruik nieuwe technologieën als VR of hologrammen en maak het voor deze meiden tastbaar en reëel. Door het event online te sharen genereer je nog meer brand activation. Zo geeft Manchester City meiden een inspirerend voorbeeld wat ze kunnen worden en ze worden gemotiveerd om er iets mee te doen. Met dit event maakt Manchester City van #samegoals a match to remember.

Thuiswedstrijd

Enfin, in eigen land hebben we nog genoeg te winnen op het gebied van vrouwenvoetbal. Het EK voor vrouwen trok vorig jaar in Nederland miljoenen kijkers. Maar de KNVB stopt volgend seizoen met het CTO Amsterdam Talent Team voor talentvolle speelsters. You win some, you lose some. Zo lijkt het. Goed nieuws: Ajax start seizoen 2018-2019 met hun eigen talententeam. Een goed moment om hier een femvertising campagne op los te laten. Met bovenstaande experience erbij. Ik pass de bal naar Ajax. Wordt het een goal?


Wie is Valerie?

Young (25) creative professional. Nieuwsgierig naar wat mensen raakt en beweegt. Energizing with copy. Groot hart voor rake purpose marketing. Buiten kantoor gek op gamen (retro en nieuw) en rollerskaten. Beiden doe ik te weinig. Bereikbaar op valerie@gbe.nl.