Den Haag, dinsdag 2 juni 2020 – Maak kennis met Denzyl! Samen met vijf andere vloggers zet hij zich in voor méér bewustzijn in het verkeer onder jongeren. Denzyl sprak met Cycloon – een innovatieve bezorgdienst en Michael Kulkens – dé man die er voor zorgde dat we ons een stuk minder zorgen maken over appende fietsers!

GivingBrandsEnergy doet hét anders. Voor de verkeerslessen van Veilig op Weg géén inspiratieloze monologen over verkeersveiligheid óf een instructieboekje met plaatjes in zwart-wit. Ontmoet ons kleurrijke team, verhalenvertellers met energie en enthousiasme. Ontmoet Denzyl.

Denzyl?

Eén van onze nieuwe vlogsterren van Veilig op Weg is Denzyl. In zijn eerste – én onze nieuwste – verkeersvlog gaat Denzyl op bezoek bij Cycloon Post & Fietskoeriers, een bezorgdienst met een maatschappelijke én milieuvriendelijke missie. Naast het feit dat Cycloon werkplekken biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bezorgt de dienst ook nog eens pér fietskoerier. Ah, op die fiets. Denzyl spreekt met Benjamin van Cycloon over zijn ervaringen in het dagelijkse verkeer als razendsnelle racebezorger.

Autobestuurders die niet opletten, te hard rijden en pal voor je neus gaan staan als jij nét aan komt fietsen. Mensen die zomaar oversteken, op hun telefoon zitten met oordopjes in. We zien alles voorbij komen. Daarom letten wij extra goed op.

Benjamin Munck, fietskoerier

Benjamin was zo vriendelijk om Denzyl na hun gesprek te bezorgen – á Cycloonstijl – bij zijn volgende gesprekspartner: Michael Kulkens. Een bijzondere man met een droevig verhaal. 4 jaar geleden verloor hij zijn zoon Tommy aan een verkeersongeluk. Een onnodig verlies; zijn zoon zat op zijn telefoon toen het gebeurde. Uit een donker dal rees een man met een motivatie: dit mag niet meer gebeuren. Het was Michael Kulkens die op de minister afstapte én zorgde voor de wet die het verbiedt je smartphone te gebruiken op de fiets. Sinds die dag heeft Michael ruim 60.000 (!) kinderen voorgelicht; daarmee is het Nederlandse fietsverkeer een stuk veiliger.

Een bijzonder verhaal

Je leest het: Een bijzondere dag voor Denzyl. Leuk, leerzaam, indrukwekkend. Hij vertelt een verhaal met impact. Maar wat is nou écht bereik? Als je het ons vraagt, is dat een verhaal vertellen dat aankomt. Waar mensen – en hopelijk ook zoveel mogelijk kinderen – naar luisteren. Zodat Tommy niet vergeefs het leven liet. Dat er na Michael Kulkens niemand in de bres hoeft te springen. Wij willen jou helpen met het vertellen van een bijzonder verhaal. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.