Alles moet tegenwoordig optimaal benut worden. Dus waarom je Facebook account dan niet? Het Social Media platform tracht ernaar om je leven zo goed mogelijk aan te vullen. Facebook zou zelfs bepaalde sociale functies en attributen over kunnen nemen. Daar wil ik in deze blog verder op in gaan.

Er zijn namelijk nog veel mensen die niet weten welke features Facebook allemaal te bieden heeft. Zij komen niet veel verder dan een berichtje te plaatsen en te wachten op likes. Op deze manier kun je, als een digitaal dagboek, een gedachte of mening openbaar delen met je vrienden en kennissen. Vroeger hield je je dagboek waarschijnlijk privé, maar in de huidige maatschappij delen we graag alles met elkaar. Facebook kun je dus al beschouwen als een dagboek, versie 2.0. Wat Facebook tegenwoordig dan ook regelmatig doen, is een (privé) bericht op je tijdlijn weergeven met daarin een post van exact een jaar (of 2) geleden. Erg leuk, alsof je terugbladert in je dagboek. De meeste mensen weten dit aspect van Facebook dan ook goed te gebruiken.

Spelelement

Facebook fungeert ook (wellicht iets minder bekend) als marktplaats. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij een groep als ‘Den Haag geeft weg’ of ‘Weggeefhoek 010’, niets is te gek. Mensen plaatsen hier dan foto’s van spullen en/of voedsel dat ze zelf niet nodig hebben zodat mensen hierop kunnen reageren om de goederen over te nemen. De eigenaar kiest dan zelf iemand uit en deze mag de spullen op komen halen. Handig en goedkoop! Daarbij zit er een spelelement in omdat je niet zeker weet of je de nieuwe eigenaar van de spullen zult zijn of alsnog naar de winkel moet gaan. Gokken met goederen, altijd leuk!

Streekmarkten

Ben je nooit goed op de hoogte van de aankomende evenementen, markten en feestjes in jouw regio? Dan biedt Facebook ook hier de oplossing voor je. Evenementen zoals festivals, concerten en zelfs streekmarkten kun je via het platform volgen. Je kan jezelf op ‘aanwezig’ zetten en zo laat je aan iedereen zien dat je op die dag bij dat evenement zult zijn. Handig voor je vrienden omdat ze wellicht met je mee willen gaan. Handig voor jou omdat je zo je eigen agenda bij kan houden op Facebook.

Subtiele datingmogelijkheid

Tot slot nog een voorbeeld van de fantastische ‘datingsite’ potentie op Facebook. Je kunt namelijk je profiel helemaal aanpassen zoals je het zelf wilt. Beginnend met een persoonlijke profielfoto en banner, wat je verder uitbouwt met je voorkeuren. Welke boeken heb je gelezen, naar welke muziek luister je.. zo kun je aan de buitenwereld laten zien wie jij bent. Zo heeft Facebook er de subtiele datingmogelijkheid aan toegevoegd. Je kunt je profiel natuurlijk zo openbaar maken als je zelf wilt. Maar het is makkelijk om op elkaars pagina te kijken. Wanneer je iemand ziet die je bevalt, stuur je diegene een privé berichtje. Afhankelijk van de wederzijdse interesse, kun je zo een afspraakje maken voor een kopje koffie. Waar je uiteraard een evenement van kunt maken als je niet alleen durft te gaan! Met deze datingfunctie heb je toch geen datingsite meer nodig?

Waar gebruik jij Facebook nog meer voor? Wij zijn benieuwd!