Den Haag, 17 augustus 2010 – GivingBrandsEnergy is voortaan 100% duurzaam. Het reclamebureau dat gevestigd is in Den Haag, toont aan dat duurzaamheid ook in de snelle wereld van reclame een belangrijk item is. Reclamebureaus staan bekend om hun dikke auto’s en wichtigmacherij. “Wij doen daar niet aan mee. GivingBrandsEnergy laat zien dat het ook anders kan.

Michiel Janzen, partner bij GivingBrandsEnergy, vertelt: “Toen de Grote Marktstraat in 2004 afgesloten werd voor autoverkeer, werden de Amsterdamse en Stille Veerkade ‘misbruikt’ als doorgaande route door het centrum. De kades wierven daarna vrij snel de reputatie van smerigste straten van Nederland. Tot eind 2009 stond deze sluiproute dagelijks potdicht met ronkende auto’s en trucks. Daarna trad het VCP in werking en werden de kades voor doorgaand verkeer afgesloten. We besloten toen ook onze bedrijfsauto weg te doen. Er was al geen doorkomen aan en toen de kades in 2008 werden opgeknapt, verdween ook 80% van alle parkeerplaatsen“.

Sindsdien rijden we op de fiets” vult Fritiof Eriksson, ook partner, aan. “Wat overigens prima bevalt. We wonen namelijk allebei in Den Haag. Onze medewerkers komen ook met de fiets of het openbaar vervoer. Voor een afspraak buiten de stad gebruiken we zoveel mogelijk het openbaar vervoer. We hoorden van het Nationale Fietsplan en besloten nieuwe fietsen aan te schaffen. Omdat we als bureau graag opvallen en we ons willen onderscheiden van de massa, kozen we niet voor een alledaags merk. Na enige webresearch viel ons oog op Achielle. Dit zijn klassieke fietsen met moderne techniek. Geen bierkrat voorop waarmee het lastig manoeuvreren is, maar ingetogen sportiviteit. Achielle komt uit België en is hier vrij onbekend. We hebben een eigen opdruk voor de kettingkast ontworpen zodat ze nu een GBE-look hebben“.

Duurzaamheid bij GivingBrandsEnergy gaat verder dan alleen maar fietsen. Ze houden zoveel mogelijk rekening met het milieu, zoals zuinig zijn met papier. De provider van GBE maakt gebruik van een zogenaamde groene server. De drukker waarmee ze samenwerken is FSC-gecertificeerd en een van hun opdrachtgevers is CLM, een adviesorganisatie die zich inzet voor duurzame landbouw.

GivingBrandsEnergy doet ook aan MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Het bureau heeft zich aangemeld bij de actie Fietsen Scoort! Deze landelijke campagne stimuleert het gebruik van de fiets om zo gezonder personeel te realiseren. Alle gefietste kilometers worden bijgehouden en vergoed. De bijdrage komt ten bate van een sponsorproject van Oxfam-Novib in Ethiopië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *