Nu de eindige zomer met wispelturige stappen overgaat in het volgende seizoen staan de leerlingen van basisscholen door het hele land weer in de startblokken: Back 2 school! Ook Veilig op Weg – dé voorlichtingscampagne voor verkeersveiligheid onder jongeren – kijkt uit naar een nieuw jaar vol leuke verkeerslessen. We geven jullie alvast een opfriscursus verkeersveiligheid met een nieuwe vlog.

Het begin van een nieuw jaar betekent voor veel kinderen dat zij hun vriendjes en vriendinnetjes wéér zien na een paar zomerse vakantiemaanden. De een kan niet wachten terwijl de ander nog wel even wat langer zonder school zou kunnen. Gelukkig leren zij – met Veilig op Weg – niet alleen maar over rekenen en schrijven, maar ook over veilig deelnemen aan het verkeer. In deze vlog bezoekt Daniëlle – samen met Corina – de Koningin Julianaschool in Nieuwegein.

Filmster voor één dag

Hartstikke leuk, zo’n verkeersles met een van onze vloggers. Voeg daar een kleine cameraploeg, een paar toegewijde ouders en een klas vol enthousiaste leerlingen aan toe en je hebt een feestje. En niet alleen de kinderen vonden het prachtig om ‘filmster voor één dag’ te spelen; sommige vaders hadden ook wat moeite met het temperen van hun enthousiasme! ‘Bedankt pap’ dacht hij vast…

Corina Hamer

Wat opvalt, is dat Corina Hamer – de leukste chauffeur van Veilig op Weg – even makkelijk het gesprek aanknoopt met een volwassen persoon als een kind van tien jaar oud. En daar schemert misschien nog wel de grootste kwaliteit van Corina door. Iedereen kan een kind vertellen dat verkeersregels belangrijk zijn en je goed moet opletten op de weg. Maar Corina overtuigt. Met lef, toewijding en een truck van 18 meter lang.

Veilig op Weg

Corina Hamer rijdt van school naar school om kinderen bewust te maken over de gevaren van het verkeer. Onder de vlag van Veilig op Weg geeft zij – gratis en voor niets – verkeersvoorlichting door het hele land. Met dank aan alle sponsors van de leukste verkeersles van Nederland!