Op zaterdag 29 september overhandigde Michiel Janzen het eerste exemplaar van zijn boek ‘De aanslag die moest gebeuren’ aan de Nederlandse autoriteit op faction-thriller gebied: Tomas Ross. Tijdens zijn boekpresentatie die plaats vond in boekhandel Douwes in Den Haag.

Michiel Janzen heeft ruim vier jaar aan zijn debuut gewerkt. “Ik heb het verhaal drie keer herschreven. Dat is een proces van vallen en opstaan. Zonder de steun van Tomas Ross was ik er niet gekomen. Dankzij hem werd mijn manuscript apart gelegd bij uitgeverij Lannoo. Debuteren in fictie is een moeilijk traject.”

Een thriller waarop ik lang heb gewacht!

– Tomas Ross

Thrillerschrijver en complotdenker Michiel Janzen vermengt een realistisch doemscenario met verbluffende storytelling. Een verhaal zo dicht bij de werkelijkheid dat het zomaar realiteit zou kunnen worden. Twee blanke mannen uit Den Haag raken elk op hun manier betrokken bij een jihadistisch complot om het populairste extreemrechtse partijkopstuk van het land, Gust Dewilde, te vermoorden. Een radicale cel, een haatimam, een stewardess, een horloge en een potje medicijnen vormen de opmaat tot de aanslag in Schoten. Zal de best bewaakte politicus van Europa hetzelfde lot ondergaan als Pim Fortuyn?

Over Michiel Janzen

Michiel Janzen (Son en Breugel, 9 december 1967) werkt bij PostNL. In 2012 verscheen van zijn hand het managementboek ‘Denken als een Generaal’. Sindsdien schrijft hij factionverhalen die dicht tegen de werkelijkheid aan schuren. www.michieljanzen.nl

Over Tomas Ross

Tomas Ross, pseudoniem van Willem Pieter Hogendoorn (Den Bommel, 16 september 1944), is een Nederlands schrijver die voornamelijk bekend is geworden door zijn misdaadromans in het genre faction (deels fictie, deels realiteit). www.tomasross.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Uitgeverij Lannoo nv
Isabel Raes, Marketing Manager Fictie
Telefoon: +32 (0)51 424373
Mobiel: 0475 356320
E-mail: isabel.raes@lannoo.be
www.lannoo.com

GivingBrandsEnergy
Boutique Creative Agency
Contactpersoon: Ghuislaine Janzen
Telefoon: 070 3268920
www.givingbrandsenergy.com