Loading
Telefoon:
+31 (0) 326 89 20
Bezoekadres:
Oranjestraat 6, 2514 JB Den Haag

Grote mensen zijn stom!​

Datum
Categorie

Dat denkt het gemiddelde kind van tien ongetwijfeld elke vijf minuten wel een keer. Daarom vertolken niet volwassenen, maar kinderen en jonge mensen de boodschap van ‘Veilig op Weg’. Geef die jonge doelgroep een rolmodel en laat duidelijk zien hoe het wél moet!

Het gebruik van invloedrijke personen om content te pushen is een effectieve manier om je doelgroep te bereiken en een community te bouwen. GivingBrandsEnergy experimenteerde de afgelopen twee jaar met deze vorm van social marketing. Aan de hand van de case: “Veilig op Weg” laten we zien hoe wij te werk gaan. Wat werkte voor ons? We nemen je mee!

Stap maar in onze tijdmachine. Het is september, 2018. Als bureau stonden we aan het begin van een nieuwe uitdaging: bouw een bruisende online-community op rondom het thema verkeersveiligheid. In opdracht van Transport- en Logistiek Nederland storten wij ons op deze – en andere – creatieve uitdagingen voor de campagne ‘Veilig op Weg’. Aan de slag dus!

Voor community building richtten we ons op het gebruik van influencers als boegbeelden voor de online campagne. Daarbij was het cruciaal om aansluiting te vinden bij een jonge doelgroep. Als kind vond ik grote mensen maar stom. Die snappen mij toch niet, dacht ik altijd. Het waren de oudere kinderen (of jonge volwassenen) die ik cool vond. Daar keek ik naar op. Waarom? Omdat ik mezelf in hen kon – en wilde – herkennen.

Vanuit die gedachte ging ons team aan de slag. We positioneerden Veilig op Weg niet boven maar naast de doelgroep. Een band opbouwen vanuit overeenkomsten en niet vanuit autoriteit, waardoor de doelgroep zich begrepen voelt en plezier haalt uit de verkeerslessen van Veilig op Weg. Terwijl leren eigenlijk super stom is, aldus kinderen.

Dat is de insteek geweest voor de afgelopen twee jaar. Wat brengt ons dat op? Dit zijn de resultaten van de afgelopen week!

• 230.000 paginaweergaven
• 139.000 bereikte accounts
• 1.700 betrokkenheidsacties op de prijsvraag
• 506 interacties op de pagina
• 305 profielbezoekers

Misschien ben je onder de indruk van deze resultaten, misschien ook niet. Bedenk wel dat het hier gaat om uit niets iets te maken. Toen we begonnen aan dit traject was er nog geen Instagrampagina en zijn we in een krappe twee jaar tijd van 0 naar bijna 400 volgers gegroeid! Maar eigenlijk gaat het ons daar niet om. Het echte bereik van de campagne zit em’ in de interacties op de pagina, de betrokkenheid van de gemeenschap én het feit dat zoveel verschillende mensen in aanraking komen met het thema: ‘’verkeersveiligheid onder jongeren’’! Dat de doelgroep van Veilig op Weg écht beseft waarvoor we campagne voeren: BLIJF UIT DE DODE HOEK! Daar zit – voor ons – de echte waarde van een online community.

Met louter influencers win je de oorlog niet. Laten we vooral niet vergeten dat gedegen onderzoek naar je doelgroep bepalend is voor je Instagramsucces, net als de verschillende soorten content die je plaatst. We vertellen je graag meer over de manier waarop wij werken. Dus! Heb je vragen of een mening? Kom dan in contact met ons! per mail, telefoon, app, Hangouts, Skype, FaceTime, fax of postduif.

GivingBrandsEnergy Boutique Creative Agency

Tell me what you want,
what you really really want.​

Betrokkenheid en passie in daad en woord. Of je creatieven, strategen, filmmakers, vloggers, contentmakers, influencers, social media experts, animatoren, editors, designers of ondernemers zoekt; bij ons ben je aan het juiste adres?

Afspraak maken?